El riu que parla

Durant les meves passejades pel riu del Delta de l'Ebre vaig aprendre a escoltar i observar amb el meu cor els sons de la natura en la seva pura essència. 

Quan em dono permís per connectar amb el meu ésser, acostumo a anar pel riu a seure com a pensadora d’absolutament tot, i em quedo quieta en silenci com si es tractés d'una gran obra de teatre, passant de ser espectador del majestuós espai on m’hi trobo,  al protagonista d'una història d'amor.

El títol d'aquesta obra podria ser "l'art de descobrir qui sóc", on l'heroi de la història, "Vaig a buscar el repte final de posar a prova les meves fortaleses interiors a través de la comunicació enèrgica amb mi mateixa i per finalment rendir-me a la bonica harmonia de la veu de la meva ànima al costat del riu que parla.

Tot allò que no veig amb els meus propis ulls, sí el puc sentir, arribant a connectar amb la meva ànima amb l'essència del Delta de l'Ebre per viure una experiència interna (IMPERIENCE) que transcendeix l'espai i el temps i que m'apropa als meus veritables anhels i somnis.

Aquestes trobades em desperten la curiositat per a conèixer, per aprendre i per descobrir més sobre la connexió de l'ésser humà amb el seu entorn, i així és com descobreixo, guiada per la meva ànima, el significat darrere dels símbols mítics, que fomenten la recerca de l'origen i del propòsit de l'ésser humà,  la de la meva pròpia essència, i la recerca d'un lloc ple de pau , de vida i de llibertat eterna.

El símbol de la desembocadura de l'Ebre em proporciona una orientació i una percepció de l'essència del delta amb connexió amb la meva pròpia essència. L'ànima d'aquest preciós lloc posseeix una saviesa que em porta a reconèixer el significat especial de la trobada màgica que es produeix quan el riu arriba al seu destí final, el mar, com a símbol de purificació, renovació, alliberament. Aquest bonic moment es reflecteix a través del mític símbol de la deessa TIAMAT i del déu ABZU.

TIAMAT, principi femení, és una deessa primordial del mar de sal, que s'uneix amb ABZU, principi masculí, el déu de l'aigua dolça, per produir déus més joves. Ella, és el símbol del caos de la creació primordial. És coneguda com a "dona" i es descriu com "la brillant". TIAMAT és una deessa creativa, a través d'un matrimoni sagrat entre sal i aigua dolça, creant pacíficament el cosmos a través de generacions successives. TIAMAT és la dona del canvi, valenta i guerrera amb una arma poderosa, el seu cor. I així és com vaig reconèixer la Rosa del Delta a TIAMAT.

Una altra de les revelacions que vaig rebre asseguda al costat del riu va ser la simbologia de la paraula "Delta”,  lletra grega que en matemàtiques significa "canvi" i està representada per una forma triangular, la mateixa forma geomètrica que té la formació del delta d'un riu. El Delta del cor, tal com succeeix quan el riu es troba amb el mar, és just el lloc on el teu món exterior es connecta amb el teu univers interior.

I seguint la meva intuïció, la veu de la meva ànima, arribo a la filosofia de YIN/YANG, la dualitat d'harmonia entre dues forces oposades, masculina i femenina, per trobar la metodologia, la manera de mantenir l'equilibri físic, mental, emocional, energètic i espiritual per aconseguir una vida vibrant, sana i plena. 

Aquesta és l’obra que gaudeixo veure, sentir i viure cada vegada que em dono permís per seure a la riba del riu parlant.

Anterior
Anterior

La gota que som

Siguiente
Siguiente

La vibració de l’amor