L’Or del Delta

EL CANT DE LA TARDOR

A l'estiu tardà, el Delta es transforma de color daurat. Aquest color de terra daurada té un cant, una vibració que em ressona a vitalitat, acció i coratge. Per mi, és un moment ideal per connectar amb la terra, tenir cura del meu cos per assolir metes, plasmar en la realitat objectius. Em sento com una guerrera valerosa que fa caure tots els seus obstacles per mantenir-se ferma i que lluita des del cor. Un potencial que s'activa cultivant el silenci, contactant amb la natura, cuidant del meu entorn vibratori i preguntant al meu cor al costat del so de la Dilruba, instrument hindú que significa “lladre de cors” i que em sintonitza amb la nota del meu cor . És així com es puc crear una bella simfonia al recorregut de la meva vida.

La imperiència (vivència interna) amb aquest element també se'm revela amb la nutrició d'aliments energètics i de cultiu ecològic del Delta de l'Ebre (productes frescos i de qualitat cultivats amb Amor i dedicació, regit per tècniques artesanes i respectuoses amb el medi ambient) . Aquests productes són el nexe espiritual que ens nodreix basat en l’energia existencial del lloc.

L'arròs (ens proporciona una energia i vibració estable) i els seus derivats probiòtics com el miso d'arròs i l'amazake. Les verdures de l'horta de sabor dolç com la de les d'arrel i amargues de fulla verda i el peix de la mar de l'Ebre. Aquests productes m'ofereixen la vibració de la mateixa terra, la seva energia. Per això vaig aprendre a posar atenció des del moment de tallar-los, de la cocció, els colors i els sabors.

L'element Terra està associat al sentit de l'olfacte. La proximitat del bulb olfactori al sistema límbic i  a l’hipotàlem fan que les sensacions oloroses provoquin determinats sentiments i fins i tot estimulen determinats records a la nostra memòria. Com sempre recomano, usem el sentit comú i la nostra pròpia experiència sensorial per combinar les aromes a la cuina.

El Delta de l´Ebre ens ofereix una gran prestatgeria de remeis naturals on el cos es nodreix d´aquests aliments on la manera de créixer és a través de l´alimentació i unir aquest cos amb la vibració de la natura.

Aquest element està connectat amb el xacra arrel i associat al sòlid platònic de l'hexaedre o cub, forma geomètrica que simbolitza l'estabilitat, l'objectiu fix que mai flaqueja i al punt cardinal Nord. L'est és el punt cardinal on surt el sol. És la font de la llum i la inspiració, la font de la vida en si mateixa. És el moment de despertar-se, el punt d'inici. Ens diu que va arribar el moment d'aixecar-nos, de despertar-nos i començar a moure'ns.

Anterior
Anterior

El Sentir del Cor

Siguiente
Siguiente

Connexió Delta!